Adam HaRishon

(אָדָם קַדְמוֹן) „primul om”, era foarte conștient de acest proces de Creație. Pentru a folosi analogia cu computerul, hard-diskul lui a fost programat cu aceste cunoștințe. Sistemul său de operare vorbea limba ebraică, care este o limbă sfântă și limba Creației.

Adam Kadmon

Adam Kadmon ( אָדָם קַדְמוֹן însemnând „Omul Primordial”) este conceptul original al omului din învățăturile Cabalei, nepătat de materia pământească. El a fost omul prototip perfect realizat de Ein Sof, cabaliștii luând acest concept pentru a descrie simbolismul divin al corpului uman. El stă în contrast cu Adam din Eden (Adam HaRishon), care a fost… Continue reading Adam Kadmon

Ain Sof Aur

Ain Sof Aur este un termen folosit în Cabala iudaică pentru a rezuma universul manifestat așa cum emană din Conștiință. Termenul reflectă Desfășurarea Creației definită prin trei stări creative. Ain sau Ayin (אין); Structura Conștiinței în starea sa originală de Conștiință Nediferențiată = o stare de beatitudine „mai puțin eu/mai puțin ego”. Ain Sof (… Continue reading Ain Sof Aur

Amen

Cuvântul ebraic (אֱמוּנָה) amin înseamnă „așa să fie” sau “să fie așa” și împărtășește rădăcina eman, adică „a confirma”.

Arborele Vieții

Copacul vietii Arborele vieții, sau Etz haChayim (עץ החיים) în ebraică, este un termen care este folosit pentru a descrie simbolul mistic central folosit în Cabala. Cabala se referă de obicei la simbol ca cele 10 Sefire (sefiră înseamnă „sferă”), dar termenul „Arborele vieții” este mai universal cunoscut. Doctrina mistică, care este cunoscută sub numele… Continue reading Arborele Vieții

Assiah

(עוֹלָם עֲשִׂיָּה) Lumea acțiunii. A patra și cea mai inferioară dintre lumile cabalistice corespunzătoare nivelului material, lumea senzațiilor, stăpânirea Pământului Primordial și a celor patru elemente ale sale.

Ațiluth

Olam Ațilut, (עוֹלָם אֲצִילוּת) Prima și cea mai înaltă și mai abstractă dintre cele patru lumi cabalistice sau stadii de manifestare. Domeniul Focului Primordial. Corespunde lui Kether, Chokmah și Binah.

Binah

Binah însemnând „înțelegere” (בִּינָה) este a treia sephira din Arborele Vieții. Se află la un nivel mai jos de Keter, vizavi de hohmah și direct deasupra Gebura. Binah este asociat cu culoarea neagră.

Briah

Briah (בְּרִיאָה) cunoscută și sub numele de Olam Beriah, עוֹלָם בְּרִיאָה, literalmente „Lumea Creației”, este a doua lume cerească din cele patru lumi ale Arborele Vieții, intermediar între Lumea Emanării (Ațiluth) și Lumea Formării (Yetzirah), a treia lume, cea a îngerilor. Este cunoscută și sub numele de Lumea Creației.

Chayah

Chayah (חיה) este considerată ca parte a lui Dumnezeu.