Puterea profetică a literelor ebraice

PR1mockup

AUTOR: Naran Gheser
EDITURA:
Arcana
ANUL APARIȚIEI: 2023
NR. PAGINI: 430 pages
ISBN: 9798215508602

Cumpără

Puterea profetică a literelor ebraice
Volumul 1
Mistica Ebraică

    Universul Cabalei pare destul de ermetic celor care îl privesc de departe. Cu toate acestea, această știință sacră se supune celor mai elementare legi ale naturii. Structurile de bază odată stabilite, domeniul este infinit și posibilitățile nebănuite.

    Cele două suporturi esențiale ale Cabalei sunt literele alfabetului ebraic și Sefirele Arborelui Vieții. Toate tradițiile, oricât de vechi ar fi, au privit întotdeauna literele sacre cu cel mai mare interes și un imens respect. Fie că se află în grupurile de limbi indo-europene sau hamito-semite, fiecare literă este prin forma și rangul său, considerată ca un aspect al divinității și care poate conține un univers infinit.

    Dacă litera cuprinde un fragment din realitatea unică, un alfabet este atunci un instrument de putere. Astfel, de-a lungul veacurilor s-au dezvoltat doctrine spirituale importante, ale căror temelii se bazează pe misticismul literelor. Domeniul literelor îl deschide pe cel al limbajului sacru, care este adevărata verigă universală, deoarece toate limbile pământului se bazează pe un nucleu comun.

    Cuvântul ebraic pentru „literă” ot (אות) înseamnă, de asemenea, „semn” sau „minune” sau „miracol”. De mii de ani, înțelepții evrei au învățat că literele alfabetului ebraic, Alef Bet, întruchipează puteri minunate și miraculoase.

    Conform celei mai vechi cărți cunoscute despre misticismul evreiesc, Sefer Yețirah (Cartea Creației), scrisă cu mai bine de cincisprezece secole în urmă, Dumnezeu a format întregul univers rostind cu voce tare cele douăzeci și două de litere. Odată cu vibrația rostirilor cosmice ale lui Dumnezeu, din neantul tăcerii toate lucrurile iau viață. „Dumnezeu a spus: „Să fie lumină.” Și a fost lumină.”

testimoniale

Citeste online

recenzii

O experiență năucitoare

Rated 5 out of 5
May 11, 2022

Despre literele ebraice aveam doar curiozități. Aflasem câte ceva despre pronunție, valoare numerică și cam atât. Despre mistica ebraică știam la fel de puține lucruri. Asta până când am avut ocazia să lecturez aceste minunate surse de ințelepciune scrise de NARAN GHESER. Trebuie să admit că foarte rar am luat în mână cărți de o asemenea complexitate, pe care sa le parcurg atât de usor. Teoria este explicată la un nivel foarte înalt și totuși accesibil celor care vor să studieze, chiar dacă nu au cunoaștere în domeniu, iar aspectele practice sunt explicate astfel încât oricine citește teoria să o poată și aplica cu rezultate imediate. Recomand aceste cărți tuturor celor interesați de mistică, indiferent dacă au sau nu experiență în acest domeniu. Lecturarea lor va fi intr-adevăr o experiență năucitoare, dar în cel mai bun sens al expresiei!

Stelian Emil Dincă

O bogație de informație

Rated 5 out of 5
May 11, 2022

Nu cunoșteam nimic despre literele ebraice înainte de a citi aceste cărți. Sunt foarte bine elaborate, cu multe informații. De asemenea se îmbină foarte bine teoria cu practica. Mi-am dat seama că doar punând în practică, ceea ce am studiat pe literele ebraice, se pot vedea rezultatele. Merită citite aceste trei volume prin care istoria se întrepătrunde cu știința și practica. De aceea vă spun că veți fi fascinați de câtă cunoaștere veți deține după ce veți fi terminat de citit aceste trei volume

Paula Vornicu