Puterea profetică a literelor ebraice

AUTOR: Naran Gheser
EDITURA:
Arcana
ANUL APARIȚIEI: 
NR. PAGINI: 250 pages
ISBN: 9798215482483

Cumpără

Print

Puterea profetică a literelor ebraice
Volumul 3
Dinamica realității

    Darul profetic este dăruit numai unui înțelept, cu un caracter puternic, care nu este niciodată învins de înclinațiile sale naturale în nicio privință. În schimb, cu mintea, își depășește în orice moment înclinațiile naturale. El trebuie, deasemenea, să posede o perspectivă largă și corectă asupra aspectelor vieții în general. O persoană care are aceste calități și este sănătoasă din punct de vedere fizic este aptă pentru actul profetic.

 

    Aceste caracteristici nu aduc ele însele profeție, ci înlătură obstacolele cu care s-ar putea confrunta un profet dacă nu ar avea calitățile etice, morale și spirituale necesare.

 

    Când intră în Pardes, tărâmul cunoașterii spirituale și exegezei biblice este atras de aceste concepte mărețe și sublime, dacă posedă o perspectivă corectă pentru a le înțelege, el poate deveni pur și curat asemenea unui sfânt. El va avansa și se va separa de masele care bâjbâie în întunericul necunoașterii. El trebuie să continue și să se antreneze cu sârguință pentru a nu avea niciun fel de gânduri despre lucrurile inutile sau despre vanitățile și intrigile vremurilor.

 

Mintea lui ar trebui să fie în mod constant îndreptată în sus, legată de Divinitate, străduindu-se, să cuprindă formele sfinte și pure și să privească înțelepciunea Celui Sfânt, binecuvântat să fie El, în multiplele manifestări de la cea mai înaltă formă spirituală până la cel mai fizic, apreciind măreția Sa.

 

    Profeții și divinatorii se poate spune că sunt pe mai multe nivele. Așa cum în ceea ce privește înțelepciunea, unui înțelept este mai mare decât altui coleg, la fel și în ceea ce privește profeția, un profet este mai mare decât altul. Totuși, toți au anumite caracteristici comune.

 

    Pentru a putea folosi puterea profetică a literelor ebraice este necesar, deci, a învăța și practica anumite tehnici pregătitoare.

testimoniale

Citeste online

recenzii

There are no reviews yet. Be the first one to write one.